Camouflagetherapie

Goed in te zetten tegen o.a. acne en littekens.

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. Onze huidtherapeuten helpen u om cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden.

Wij gebruiken camouflagetherapie bij;

Acne
Hyperpigmentatie
Hypopigmentatie
Vaatafwijkingen
Brandwonden
Tatoeages

Camoufleren

Uit een breed pallet aan kleuren kiest u samen met onze huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die uw normale huid teint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijgt u een crème die u dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. Met een fixeerpoeder of –spray maakt u de crème watervast en veegvast.

De huidtherapeut leert u hoe u de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat u zich de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Camouflagecrème

Ook in het geval van minder opvallende huidskleurverschillen of een onrustige huid, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne, kunt u baat hebben bij een goede camouflagecrème. Voor meer informatie over de symptomen en het ontstaan van deze aandoeningen, kunt u onze pagina’s over pigmentstoornissenvaatafwijkingenlittekens en overige huidaandoeningen raadplegen.

Goede camouflage vraagt om kwaliteit. Daarom gebruiken wij crémes en lotions van merken zoals Lycogel en Dermacolor.

Voor camouflagetherapie heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Wij zijn specialisten op het gebied van huidtherapie. Neem gerust contact met ons op voor advies betreffende camouflagetherapie. De behandelingen worden uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten.