Cellulitis of Cellulite?

Wat is het verschil en wat kunnen wij er tegen doen?

Cellulitis is een ontsteking van de dieper gelegen delen van het onderhuidse bindweefsel, gekenmerkt door roodheid en zwelling van de huid, pijn, koorts en malaise.

Cellulite wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden.

Cellulitis Cellulite
LPG Endermologie Bussum
LPG Endermologie Weesp

Cellulitis

Cellulitis komt meestal voor bij de blanke westerse vrouw. Vrijwel 80% van deze vrouwen hebben er last van. Cellulite en Cellulitis krijgen veel aandacht als schoonheidsprobleem. De bobbelige uitstraling die de huid door cellulite krijgt, past vaak niet in het schoonheidsideaal van slank en strak.

Klachten

De klachten bij cellulitis zijn o.a.:
• rode huid
• zwelling en pijn
• soms zelfs koorts.

De klachten bij cellulite zijn o.a.:
• sinassappelhuid
• koude huid

Behandeling

Oplossingen voor cellulite en cellulitis:

• lotions en crèmes
• mesotherapie
endermologie
• bindweefselmassage.

Voor alle behandelingen (endermologie) hebben wij de benodigde diploma’s behaald en cursussen gevolgd.

Endermologie LPG

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. Vet wordt 70% sneller afgebroken en de stevigheid van de huid verbetert zelfs met 240%.

De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Bindweefselmassage

Een bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door het stimuleren van deze bindweefsellaag worden corresponderende organen gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Een bindweefsel massage is van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling. Een bindweefsel massage wordt vaak als therapeutisch behandeling aangeboden.

Wij werken met specialisten op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Neem gerust contact met ons op voor advies betreffende cellulitis.