Chemische Peelings

Een peeling behandeling tegen acne of gewoon om de huid te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. De glycolzuurpeeling, trichloorazijnzuur peeling en DermaPeelings hebben de voorkeur. Hierbij wordt er een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste lagen huidcellen verwijderen. Met het herstellen van de huid wordt de hoorncelverbinding verbeterd en collageensynthese bevorderd. Het resultaat hiervan is dat de huid egaler, steviger, voller en beter gehydrateerd is.

Vergoedingen peeling behandeling:

Wanneer de peeling wordt uitgevoerd bij (rest)acne of acne-littekens kunt u bij een aanvullende polis in aanmerking komen voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u hebt.

1. Glycolzuurpeeling (AHA peeling)

Glycolzuur is een verzamelnaam voor een reeks organische zuren.

Zij komen bijvoorbeeld voor in fruit en worden daarom ook wel fruitzuren genoemd. De glycolzuurpeeling vermindert acne-littekens, grove poriën en pigmentatieproblemen. Maar kan ook worden toegepast bij vroegtijdige huidveroudering door zon en roken.

Met het herstellen van de huid wordt de collageensynthese bevorderd, de opperhuid verstevigd en de hydratatie en hoorncelverbinding verbeterd. Hierdoor verminderen onzuiverheden en rimpels, pigmentproblemen en acne littekens vervagen.

De glycolzuurpeeling bestaat in verschillende concentraties, concentraties die bij de huidtherapeut worden toegepast zijn 50% en 70%. Daarnaast kan er een ondersteunende thuisbehandeling worden aangeraden met een lager percentage van 5% of 10%. Wanneer de peeling op de huid wordt aangebracht kan dit een prikkelend, brandend of jeukend gevoel geven. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Huidreactie na de behandeling

U kunt een lichte roodheid verwachten direct na de behandeling. Na ongeveer 1 tot 2 dagen kan de huid gaan schilferen. De mate van schilfering hangt af van de inwerkingsduur van de glycolzuurpeeling en uw huidtype.

Na de behandeling

 • Tijdens, 6 weken voor en 6 weken na de behandeling dient zonlicht en zonnebank te worden vermeden. Dit in verband met kans op pigmentvorming. Gedurende de behandelingsperiode wordt dan ook sunblock factor 50 sterk aangeraden.
 • De eerste 24 uur geen make-up/ camouflage producten aanbrengen.
 • Niet trekken aan de loslatende vellen.
 • Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied anders dan de huidtherapeut heeft geadviseerd.
 • Geen gebruik maken van sauna en niet zwemmen in chloorhoudend water.

Resultaat na een glycolzuurpeeling

 • De huid ziet er frisser en egaler uit.
 • Eventuele pigmentatieproblemen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.
 • Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.
 • De glycolzuurpeeling moet één keer in de twee weken herhaald worden.

Chemische Peelings acne

2. Trichloorazijnzuur peeling (TCA peeling)

Een trichloonazijnzuur (TCA) peeling is een chemische peeling en kan voor het gezicht, de hals, de armen en handen worden ingezet.

Het zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. De TCA-peeling kan worden toegepast bij vermindering van fijne lijntjes en rimpels, het verminderen van pigmentvlekken, het verbeteren van huidstructuur en het verbeteren van de conditie van de huid. De TCA-peeling heeft een diepere inwerking op de huid dan een oppervlakkige glycolzuurpeeling.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling kan er worden geadviseerd om voor te behandelen gedurende enkele weken met een tretinoine crème. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 30 minuten. Wanneer de peeling op de huid wordt aangebracht veroorzaakt het een intens brandend gevoel. De peeling neutraliseert automatisch, na ongeveer 1 tot 2 minuten. Tot slot wordt er nog gekoeld met koude kompressen.

Huidreactie na de behandeling

In eerste instantie ziet het behandelde gebied er wit uit, na ongeveer een half uur kleurt de huid rood. De eerste dagen na de behandeling kan de huid gezwollen zijn en zal van rood naar roodbruin verkleuren, dit zijn dode huidcellen. Vervolgens ontstaan er barstjes en gaat de huid loslaten. Deze vellen mag u er niet aftrekken.

Na de behandeling

 • Tijdens, 6 weken voor en 6 weken na de behandeling dient zonlicht en zonnebank te worden vermeden. Dit in verband met kans op pigmentvorming. Gedurende de behandelingsperiode wordt dan ook sunblock factor 50 sterk aangeraden.
 • De eerste 24 uur geen make-up/ camouflage producten aanbrengen.
 • Niet trekken aan de loslatende vellen.
 • Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied anders dan de huidtherapeut heeft geadviseerd.
 • Geen gebruik maken van sauna en niet zwemmen in chloorhoudend water.

Resultaat na een TCA-peeling

 • Fijne lijntjes en rimpels verdwijnen of vervagen.
 • De kleur van de huid wordt egaler en acne littekens verminderen of verdwijnen.
 • Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 3 tot 4 behandelingen nodig.
 • De tussentijd van de TCA-peeling ligt gemiddeld op 1 maand, dit is afhankelijk van de mate van huidreactie.

Chemische Peelings

3. DermaPeelings

Innovatieve peelbehandelingen voor huidverbetering. Zeer effectieve peelings met een korte herstelperiodes.

Soms biedt een éénmalige gezichtsbehandeling niet voldoende om het beoogde resultaat te behalen. Wij gaan kunnen een stap verder zetten d.m.v. een DermaPeel kuur te ondergaan.

Welke DermaPeeling behandeling is het beste voor mijn huid?

Er zijn verschillende peelings variërend in sterkte, van lichte die progressief resultaten boeken en slechts een kleine herstelperiode heeft tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Tijdens een intakegesprek zullen we samen met u uw specifieke huidinformatie in kaart brengen, waarna we kunnen bepalen welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat.

Essentials DermaPeeling
Een intensieve peelbehandeling om de dagelijkse balans te behouden bij een normale/jonge huid. Ook is deze peeling uitermate geschikt als eenmalige oppepper of om de huid voor te bereiden op een sterkere, resultaatgerichte DermaPeeling.

DermaPeeling mogelijkheden: Primary Pumpkin Resurfacer, MangoBrite Resurfacer

SkinBrite DermaPeeling
Deze behandeling is uitermate geschikt voor de hypergepigmenteerde huid. De
werkstoffen dringen diep door in de pigmentcellen en zorgen voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. Uw huid wordt opmerkelijk egaler.

DermaPeeling mogelijkheden: MangoBrite Resurfacer, SkinBrite Peel

Stem Cell 3D DermaPeeling
De Stem Cell DermaPeeling pakt alle dimensies van huidveroudering aan door de diepere lagen van de huid de stimuleren waardoor collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit voorkomt en verbeterd alle tekenen van veroudering.

DermaPeeling mogelijkheden: Glycolic Acid Resurfacer Level I&II, Glycolic Acid peel

C Infusion DermaPeeling
Een intensieve peelbehandeling om de huid een boost te geven en een mooie huid te behouden. Vooral de veeleisende en aan de zon blootgestelde huid kan een extra oppepper gebruiken. Geschikt voor ieder huidtype met uitzondering van de gevoelige huid.

DermaPeeling mogelijkheden: Glycolic Acid Resurfcaer level  I & II

Peptide Vitality DermaPeeling
Deze huidverzachtende en -verjongende behandeling zorgt voor substantiële resultaten tegen de tekenen van huidveroudering. De werking van deze behandeling stimuleert de huidcellen diep in de huid en bevordert de collageen- en elastineproductie. Fijne lijntjes, een minder stevige huid en schade door zon en omgevingsfactoren worden resultaatgericht aangepakt. Uw huid wordt sterker, gladder en stralender.

DermaPeeling mogelijkheden: Power Peptide Resurfacer, Modified TCA met Retinol

DermaClear DermaPeeling
Deze behandeling levert hoge concentraties anti-acne werkstoffen die tot de kern van het probleem dringen en onder controle brengen. De behandeling maakt uw huid direct zacht en verfijnt uw poriën, waardoor er minder vuil achterblijft. Door op tijd met de behandeling te beginnen, verkleint u het risico op littekenvorming in de toekomst. Ideaal voor de acne-gevoelige en/of vette, dikkere huidtypen.

DermaPeeling mogelijkheden: Pumpkin Resurfacer, Salicylic Acid Peel, Modified Jessner Peel

Sensitized DermaPeeling
Speciaal voor de gevoelige huid. Vraag uw specialist naar de mogelijkheden om uw gevoelige huid voor te bereiden en klaar te maken voor een DermaPeel behandeling.

Wij zijn specialisten op het gebied van chemische peelings en huidtherapie. Neem contact met ons op voor advies betreffende chemische peelings. De chemische peelings worden uitgevoerd door onze erkende huidtherapeuten.