Elektrische epilatie

Last van ongewenste haargroei of overbeharing?

Elektrische epilatie is een ontharingsmethode om ongewenste haren definitief te verwijderen. Onze huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De storende haren worden één voor één behandeld.

Belangrijkste voordelen elektrische epilatie;

Het werkt bij bijna alle soorten haar
Na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg
Behandelingen zijn goedkoper dan laserbehandelingen
Behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering (mits u voldoende aanvullend verzekerd bent)

Elektrisch epileren

Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er komen pukkeltjes.

Resultaat

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Over het algemeen is elektrische epilatie een succesvolle behandeling.

Duur

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan.

Nadelen

  • Tijdrovend(er) in vergelijking met de licht- of laserbehandelingen.
  • Dus eigenlijk niet geschikt voor grote oppervlakten.
  • Kan wat gevoeliger zijn dan licht- of laserbehandelingen.
  • De haren moeten minimaal enkele millimeters lang zijn om te behandelen.

Elektrische epilatie

Overbeharing

Littekens

Wij zijn erkende specialisten op het gebied van huidtherapie. Neem contact met ons op voor advies betreffende elektrisch epileren. Elektrische epilatie wordt altijd gedaan door een specialist.