LPG Endermologie behandelingen

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage die wordt uitgevoerd met behulp van het LPG (Louis Paul Guitay)-apparaat. Het apparaat bevat twee cilinders, deze cilinders pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige beweging af. Hierdoor wordt de huid, de onderhuid en het onderliggend bindweefsel stevig gemasseerd.

Endermologie kan voor zowel cosmetische als medische doeleinden worden gebruikt.

Endermologie voor het lichaam

Endermologie lichaamsbehandeling.

Op cosmetisch gebied kan het een uitkomst bieden voor mensen met cellulitis, overmatig vetweefsel en een verminderde elasticiteit van de huid.

Lees meer over de lichaamsbehandeling…

Lees meer over LPG

Endermologie voor het gezicht

Endermolift liftmassage.

Kraaienpootjes, rimpels en kringen onder de ogen vervagen, onderkaak verstevigen, elasticiteit verbeteren, zuurstof inbrengen, vetten afvoeren, uitgezette poriën verdwijnen etc.

Lees meer over endermolift…

Lees meer over LPG

Endermologie voor littekens

Endermotherapie medische behandeling.

Op medisch gebied kan endermologie een uitkomst bieden voor mensen met littekens door trauma, brandwonden, bestraalde huid, doorbloedingsstoornissen en lipoedeem.

Lees meer over endermologie voor littekens

Lees meer over LPG

Endermologie lichaamsbehandeling

Endermologie

Het evenwicht tussen het opslaan en afvoeren van vetten is een natuurlijk proces en ondanks een gezonde leefstijl en regelmatig sporten kan het gebeuren dat het opslaan van vetten toch toeneemt.

Endermolift gezicht

Effectief

Endermologie is een bewezen effectieve techniek die ontwikkeld en gepatenteerd is door LPG. In wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat lipomassage de lipolyse verbetert.

LPG Endermologie Bussum

Efficiënt

Het geheim van de efficiëntie van lipomassage is dat het inwerkt op de vetcel. Door de behandeling wordt de lipolyse aangewakkerd en worden de opgesloten vetten in de vetcel vrijgemaakt en afgevoerd.

Lipolyse of vetverbranding is een fysiologisch proces dat plaatsvindt om energie vrij te maken in het lichaam. Vetten worden ‘verbrand’ ofwel geactiveerd en omgezet in energie. Bij dit proces wordt de inhoud van de vetcellen afgebroken en via het metabolisme afgevoerd.

Wat kunt u van de behandeling verwachten?

Een endermologie behandeling wordt uitgevoerd met een aan een slang vastzittende behandelkop die twee mechanische roterende rollers bevat. Via de slang wordt lucht aangezogen, net zoals bij een stofzuiger. Het principe van deze intense behandelmethode berust op het tegelijkertijd aanzuigen van de huid en rollen over de huid.

Deze vorm van massage zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en het onderliggend bindweefsel. Verder wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd, dit zorgt voor de toevoer van zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen. Tot slot wordt de vorming van elastine- en collageenvezels gestimuleerd, met als gevolg dat de huid soepeler, steviger en gladder aanvoelt.

Is endermologie pijnlijk?

De behandeling mag geen pijn doen maar kan wel gevoelig zijn. Tijdens de behandeling wordt door de huidtherapeut de intensiteit bepaald, dit gebeurt altijd in overleg met de patiënt.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?

De huid kan na de behandeling wat rood zijn en beurs aanvoelen. De roodheid zal na enkele uren verdwijnen. Het beurs aanvoelen kan enkele dagen aanhouden, dit gevoel is te vergelijken met spierpijn. Verder kan u na de behandeling licht vermoeid zijn, dit is normaal. Het lichaam heeft extra energie nodig voor het herstel van het aangedane weefsel.

Wij zijn specialisten op het gebied van endermologie. Neem contact met ons op voor advies betreffende endermologie behandelingen.

Voor welke huidaandoeningen?

Samenvattend kunnen wij stellen dat endermologie succesvol wordt toegepast bij:

  • vastzittende vetophopingen (panniculose)
  • lipoedeem
  • bestraalde huid
  • pijn aan spieren en gewrichten
  • littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
  • zwangerschapsstriemen
  • huidverslapping
  • na liposculptuur of liposuctie