Gerstekorrels (Milia)

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan als gevolg van te weinig vocht in de huid. Een gerstekorrel is niet gevaarlijk en is geen reden voor paniek, maar toch kan het wenselijk zijn om ze toch te verwijderen omdat het er niet mooi uit ziet.

Gerstekorrels milia

Chemische Peelings

Micro-Needling Bussum

Gerstekorrels

Een gerstekorrel ziet er uit als een wit korreltje van zo’n 2 millimeter groot. Ze komen voor op de huid onder je ooglid. Soms kunnen gerstekorrels ontsteken, ze worden dan rood, evenals het oog.

Klachten

De klachten bij milia zijn o.a.:
• cosmetische klachten.

Een gerstekorrel is een goedaardig en onschuldig bultje dat in principe niet verwijderd hoeft te worden.

Curetteren

Tijdens het curetteren wordt de wrat met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weggeschraapt. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid eerst verdoofd met een speciale koelspray.

Coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand. De huidtherapeut gebruikt een klein, heet naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’ waarna het brandwondje snel geneest.

Cryotherapie

Bij cryotherapie worden kleine, goedaardige afwijkingen aan het huidoppervlak bevroren. De huidtherapeut gebruikt vloeibare stikstof om de oneffenheid te laten ‘verdampen’ waarna het wondje snel geneest.

Voor alle behandelingen (gerstekorrels) hebben wij de benodigde diploma’s behaald en cursussen gevolgd.

Wij zijn specialisten op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Neem contact op voor advies betreffende gerstekorrels (milia).