Littekens

Zijn littekens weg te halen?

Een litteken ontstaat door operaties of letsel als verwonding of verbranding. Wanneer een litteken problematisch wordt omdat deze b.v. gaat ontsteken, kunt u zich door uw huisarts laten doorverwijzen. Littekens zijn meestal niet voor 100% te verwijderen. Wel kunnen wij de littekens zodanig in diepte en kleur verminderen dat het veel minder opvalt.

Acne littekens gezicht

Fibrose Huid

Micro-Needling Bussum

Soms is een litteken wat verheven: de huid is daar wat dikker. Men denkt daarom vaak dat littekens sterk zijn. Dat is niet waar: een litteken zal nooit de sterkte van de oorspronkelijke huid evenaren.

Littekens

Littekens zijn er in verschillende soorten. Littekens na brandwonden zijn meestal erntig en acnelittekens zijn het gevolg van extreme acne. Fibrose is weer een aandoening waarbij er littekenweefsel wordt aangemaakt. Wij helpen om alle soorten littekens te verminderen.

Klachten

Klachten bij littekens zijn o.a:
• hypertrofie (verdikte littekens)
• pijn en/of jeuk
• verharding en verkleving
• slechte doorbloeding en bewegingsbeperking
• roodheid en oedeem (vochtophoping)

Behandeling

U kunt in onze praktijk terecht voor littekentherapie:

• medische camouflage
micro needling
• endermologie medical
• endermologie littekenbehandeling
• siliconensheets
verzorgings- en behandeladvies.

Endermologie medical

De drainerende en defibrillerende eigenschappen van de endermologie-techniek werken vroegtijdig en pijnloos in op de littekens en brandwonden. Met de endermologie® medical-sessies kunnen alle soorten littekens worden behandeld en kan een nieuwe ingreep worden voorkomen:

– Recente littekens met nog kans op ontsteking
– Oude littekens
– Littekens ten gevolge van chirurgische ingrepen of trauma’s
– Brandwonden, zelfs getransplanteerd
– Na keizersnede
– Sclerodermie

Micro Needling

Micro Needling is bepaalde ”naaldtechniek” wat toegepast wordt om acne, (acne)littekens, zonbeschadiging, rimpels en ook striae te behandelen. Eén van de methodes is een pen (DermaPen™) waarmee trillende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen worden.

Een aantal voordelen van micro needling:

Verbetering van de huid zonder de opperhuid te beschadigen

Geen hersteltijd door verticale kanaaltjes

Meer natuurlijke stimulatie van de huid

LPG bindweefselmassage

De stimulatie van het bindweefsel stimuleert het natuurlijk herstelproces voor littekens. Dankzij de reorganisatie van collageen en elastinevezels laat de LPG techniek toe om pathologische weefsels snel, soepel en elastisch te maken en verklevingen te voorkomen.

Camouflagetherapie

Een litteken is een blijvend zichtbare afwijking, meestal van de huid, die resteert na genezing van een wond. Soms is camouflage de beste en makkelijkste oplossing om littekens onzichtbaar te maken.

Voor alle behandelingen (littekentherapie) hebben wij de benodigde diploma’s behaald en cursussen gevolgd.

Wij zijn specialisten op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Neem contact met ons op voor advies betreffende littekens.