Littekentherapie

Is er iets te doen aan mijn litteken(s)?

Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke maar ook voor psychische problemen zorgen. De huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren, de huid weer soepel maken en de cosmetische ontsieringen van littekens verminderen.

Tijdens de littekenmassage kan onze huidtherapeut het littekenweefsel versoepelen om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen. Daarnaast kan onze huidtherapeut het uiterlijk van een litteken verbeteren.

Belangrijkste voordelen littekentherapie;

Verbetering van de doorbloeding
De huid soepel maken
Uiterlijk mooier maken

Littekenmassage bij een atrofisch litteken

De massage heeft tot doel om de doorbloeding van het litteken en de omringende huid zoveel mogelijk te stimuleren. Door een goede doorbloeding worden littekens en omringende huid beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid afneemt.

Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken

Om een hypertrofisch litteken te verminderen is het belangrijk, dat de behandeling al een paar weken na het ontstaan van het litteken gestart wordt. In een later stadium wordt het remmen van de eventuele groei van het litteken veel moeilijker. Het doel van de massage is versoepeling van het litteken en een betere doorbloeding.

Littekenmassage bij littekens door brandwonden

Bij brandwonden die recent ontstaan zijn, wordt de huid door onze onze huidtherapeuten heel licht gemasseerd. De massage moet vaak herhaald worden om de groei van het littekenweefsel te remmen. Doordat er zacht gemasseerd wordt, werkt deze massage ook verlichtend bij pijn. Pas als het litteken ‘goed’ genezen is, kan er wat steviger gemasseerd worden.

Littekenmassage bij acnelittekens

Onze huidtherapeut kan de problemen behandelen die voortkomen uit acnelittekens, denk aan weefsel of collageenophoping, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving en slechte doorbloeding.

Littekens

Littekens-behandelen-Weesp

Acne littekens gezicht

Wij zijn erkende specialisten op het gebied van huidtherapie. Neem contact met ons op voor advies betreffende littekentherapie. Littekenmassages worden altijd uitgevoerd door onze huidtherapeuten of een gediplomeerde medewerker.