Steelwratten (Fibromen)

Zijn steelwratten te verwijderen?

Fibromen zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze worden ook wel wild vlees of steelwratten genoemd. Fibromen zijn huidkleurig of lichtbruin en nemen in de loop van de jaren vaak in aantal toe. Er zijn twee soorten fibromen; weke fibromen en harde fibromen.

Steelwratten fibromen

Ouderdomswratten

acné

Steelwratten

Het is niet helemaal duidelijk hoe steelwratjes en fibromen ontstaan. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen; vaak ontstaan fibromen bij vrouwen na de menopauze.

Klachten

De klachten bij fibromen zijn o.a.:
• irritatie
• jeuk
• cosmetische problemen.

Curetteren

Tijdens het curetteren wordt de wrat met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weggeschraapt. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid eerst verdoofd met een speciale koelspray.

Coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand. De huidtherapeut gebruikt een klein, heet naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’ waarna het brandwondje snel geneest.

Cryotherapie

Bij cryotherapie worden kleine, goedaardige afwijkingen aan het huidoppervlak bevroren. De huidtherapeut gebruikt vloeibare stikstof om de oneffenheid te laten ‘verdampen’ waarna het wondje snel geneest.

Voor alle behandelingen (wratten en fibromen) hebben wij de benodigde diploma’s behaald en cursussen gevolgd.

Wij specialisten op het gebied van huid- en oedeemtherapie. Neem contact op voor advies betreffende steelwratten (fibromen).