Veel gestelde vragen

 Heb ik een verwijzing van een arts of specialist nodig?
De huidtherapeut is direct toegankelijk, u kunt in de meeste gevallen zonder verwijsbrief terecht. Er zijn enkele zorgverzekeraars die nog altijd om een verwijsbrief vragen. Voor oedeemtherapie heeft u altijd een verwijzing nodig.

 Worden de steunkousen vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De Paramedische Praktijk heeft (via een tussen persoon Human Health care) contracten met alle zorgverzekeraars. De kousen worden vergoed vanuit uw basis verzekering

 Hoe vaak mag ik nieuwe steunkousen?
Iedere 12 maanden.

 Worden borstprothesen vergoed?
De Paramedische Praktijk is een erkend aanmeet punt voor borstprothesen (als nevenvestiging van ‘Streutker huidtherapie’).

 Hoe vaak mag ik nieuwe borstprothese(n)?
U heeft iedere 2 jaar recht op nieuwe borstprothese(n).

 Kan ik een afspraak maken zonder verwijzing?
U kunt altijd terecht zonder verwijzing, maar wilt u in aanmerking komen voor vergoeding heeft u veelal een verwijzing nodig.

 Worden huid therapeutische behandelingen vergoed?
U kunt een gehele of gedeeltelijke vergoeding krijgen, echter verschillen deze vergoedingen per behandeling en verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar om te zien voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

 Waarom moet je als je lymfoedeem hebt extra alert zijn op wondjes?
Als er wondjes ontstaan, is er kans op het ontstaan van wondroos. Elke keer als er wondroos ontstaat, is het mogelijk dat de lymfebanen beschadigd raken. De beschadiging van de lymfebanen kan leiden tot verergering van het lymfevloed en dus kan het lymfoedeem verergeren. Daarom is het van belang dat er met regelmaat gecontroleerd moet worden op wondjes.

 Kan er lymfoedeem optreden bij een borstoperatie als de klieren in de oksels niet zijn verwijderd?
Ja, dat zou kunnen. Ook als er alleen een schildwachtprocedure is uitgevoerd, is het mogelijk dat er vroeg of laat lymfoedeem optreedt. Dit komt echter veel minder vaak voor als de klieren er wel zijn uitgehaald bij een borstoperatie.

 Wat gebeurt er als lymfoedeem niet behandeld wordt?
Blijft lymfoedeem onbehandeld dan resulteert dit meestal in toename van zwelling en verhardingen van de huid en onderhuids bindweefsel in het oedeemgebied. Daarom is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium met de behandeling te beginnen. Hoe eerder een juiste behandeling wordt ingesteld, hoe sneller en effectiever het resultaat is.

Wilt u liever contact opnemen voor meer informatie?